tirsdag, august 21, 2007

Dansk-Turkmensk OL Håb i TaekwandoCüneyt Hamid klar til kvalifikationsstævne i Manchester

BLADET- Af Niels Rasmussen


Umiddelbart ser det ud somom der ikke just bliver trængseli flyveren, når de danske OL-deltagere skal af sted til Beijing næste år. Med håndboldog fodbold uden danskdeltagelse ser det lidt sløjt ud.Men så er der jo andresportsgrene, der kan blandesig.
I taekwondo er Cüneyt Hamid fra Gladsaxe Taekwondo Klub et seriøst emne til at sikresig en OL-billet.
- Jeg vandt sølv ved EM i Bonn i fjor, og det har betydet,at jeg sammen med Philip Reyes fra Rødovre i slutningenaf september skal tilManchester til OL-kvalifikation, fortæller Cüneyt Hamidefter sin daglige træning iTeam Danmark Centret på Hørmarken i Farum.
- De tre bedste i hver vægtklasseer automatisk klar tilOL, men hvis det kikser iManchester kommer der enny chance i foråret i Istanbul, siger den 27-årige CüneytHamid, der til hverdag er butikschefi en Sonofonbutik påFrederikssundsvej. Så kan han jo selv tilrettelæggearbejdstiderne, så derbliver tid til at træne.
- Hvis der ikke er træning iFarum tager jeg så forbi klubbeni Gladsaxe, siger Cüneyt,der som barn boede i Værebro.
- Jeg begyndte at gå til taekwondosom 10-årig, og jegfik hurtigt at vide, at jeg havdetalent for den sport, mendet var først i 2006, at det foralvor begyndte at lykkes formig, siger han.Der er flere forskellige varianteraf taekwondo, og Cüneyt har valgt den variant, hvor der står kamp på programmet.
- Det betyder, at man kanrisikere at blive knock outetog at en kamp teoretisk kanvære overstået i løbet af fåsekunder,men ofte er der taleom mange taktiske detaljer,som det måske godt for tilskuerekan være svært at vurdere. Cüneyt Hamid har ikke gjort op med sig selv, hvor længe han vil ofre så meget tid og energi på sin sport. Men en ting står i hvert fald fast. Sæsonen 2009 bliver også med ham som deltager.
- Danmark skal arrangere VM i København, og der vil jeg gerne være med, siger han.