torsdag, december 28, 2006

protest mod regerings asylpolitik.


presse meddelelse 28 Dec. 2006

protest mod regerings asylpolitik.

Danske Præster protesterer mod regerings asyl politik.
vi mener at der er ingen tvivl om at afvisning af Irakisk asylansøger er er urealistisk politik. Regerings udvisning af Irakiske asylansøger er er paradoksal med hensyn til Krigen I Irak.

Nå Danske regering fra det ene side tager en beslutning om nødvendigheden af at sende Danske soldater til Irak på grund af en forgåede krig i landet og fra det andet side tilbage sender Irakiske asylansøger tilbage til Irak. dette er et paradoksal politik og urealistisk.

situationen i Irak er klart lige så dårligt som det var før 2003 og golfkrigen og krigen mellem Irak og Iran.
selv om der er håb på at situationen i Irak udvikleser positivt og forbedrer sig. Men der er stadigvæk både sikkerheds og humanistiske problemer i landet. og der vil tag mindst 10-20 år før fredet og demokrati vil tag over magten i Irak.

der tale om to fredlig lokal bestyrelse i områderne sydlige shia-muslimske domineret og nordlige Kurdiske lokal bestyrelse hvor der er tale om sikkerhed og demokrati. men i resten af landet er der kidnapning, mord ol. på gaderne hverdag.

Vi er villige til at assistere regeringen om en forbedrerede ny asylpolitik.

derfor mener vi, Danmark har således perfekte integrations politik. og det er mulighed for at give midlertidigt opholdstilladelse til det Irakiske asylansøgerer.
Vi vil nytte lejligheden og takke Danske præster som bringer emnet op.
mvh.
Savas Nurettin
Formand
ITKF
Danmark - Irak Turkmen Kultur Forening

savasn@gmail.com

Protest hjemsendelse midt i en borgerkrig


Hillerøds præster går i aktion for afviste irakere


Præsterne kan ikke længere se stiltiende til, imens 500 irakiske flygtninge er interneret på sjette år, med udsigt til hjemsendelse midt i en borgerkrig.

Det er budskabet, når mindst ti af Hillerøds omkring 14 præster går på gaden Hellig Tre Kongers dag, for at få borgernes øjne op for irakernes forhold i den nærliggende Sandholmlejr. Her har 500 irakiske flygtninge siddet og ventet i gennemsnitligt fem år. Og imens Saddam Husseins diktatur er blevet erstattet af en blodig borgerkrig mellem landets forskellige religiøse grupperinger, har Danmark afvist at give de irakiske flygtninge opholdstilladelse. »Man skal da have et meget koldt hjerte og være næsten blind, hvis man tror, at de her mennesker kan sendes hjem«, siger medarrangør af aktionen og præst i Hillerød igennem 15 år Thyge Enevoldsen, til Politiken.dk. Aktion uden præstekjoleMange af Hillerøds præster kender Sandholmlejren gennem deres arbejde, og derfor har det heller ikke været svært at skaffe opbakning til aktionen, som bliver afdæmpet og uden i civil. »Vi stiller os op på torvet og alle i byen ved jo hvem vi er. Men vi kommer ikke i præstekjole, for så ville det være det, debatten kom til at handle om, og ikke irakerne«, siger Thyge Enevoldsen. Aktionen vil sandsynligvis komme til at bestå af en prædiken og oplæsning fra en rapport om de irakiske flygtninge i Sandholmlejren, der peger på, at de 500 mennesker får det dårligere og dårligere af den lange usikre ventetid i Danmark. Irakere skal have opholdstilladelsePræsternes budskab til politikerne er såre enkelt: Irakerne skal have opholdstilladelse omgående, især når selv statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) efterhånden erkender, at situationen i Irak bliver værre og værre. Præsterne henviser til, at Sverige for længst har taget konsekvensen af den umulige hjemsendelsessituation, og ladet irakiske flygtninge deltage i samfundet. »Hvis folk i Danmark så den trøstesløshed, der præger irakernes dagligdag, så ville de erkende, at det ikke harmonerer med den humanisme, vi ellers forbinder os med«, siger Hillerød-præsten Thyge Enevoldsen. Præsterne har valgt Hellig Tre Kongers dag, den sjette januar, fordi den ene af kongerne var fra området hvor Irak nu ligger, og ifølge biblen hjalp verdenshistoriens nok kendteste flygtningefamilie, tømreren Josef, hans kone Maria, og deres nyfødte søn Jesus.