mandag, februar 19, 2007

Irakisk Myndiheder og Falske Iraker

feed://wordpress.com/tag/asylsystemet-familiesammenføring-immigration/feed/


]]> http://universalgeni.wordpress.com/2007/01/29/irak-n%c3%a6gter-at-modtage-afviste-asylans%c3%b8gere-fra-danmark/ Sun, 04 Feb 2007 00:00:00 +0000 Universalgeni http://universalgeni.wordpress.com/2007/01/29/irak-n%c3%a6gter-at-modtage-afviste-asylans%c3%b8gere-fra-danmark/

Det problem skal der bare findes en løsning på. Både Danmark og andre fra det internationale samfund må gøre irakerne begribeligt, at der er en pris for al den hjælp, de modtager. Der tilgår irakerne masser af økonomisk støtte og det bør være et vilkår, at de ikke nægter deres egne statsborgere adgang til landet. Irak skal naturligvis tilstræbe at overholde menneskerettighederne og det er ikke sket her.


Svaret er nej. Som tingene er nu, er det for stor en byrde for os, siger regionens udenrigsminister, Falah Mustafa Bakir.

[..] - den kurdiske region kan ikke modtage tvangshjemsendte, siger generalsekretæren for det kurdiske integrationsministerium, Farik Sadom

- Vi har ikke noget flygtningeråd, ikke nogen flygtningelovgivning, ikke noget program, der kan tage sig af hjemsendte. Her er mangel på boliger, på benzin, på elektricitet, på folkeskoler og på job, der kan betale de himmelhøje huspriser, forklarer han.

Men det fremgår indirekte af dr.dk/Nyheders hjemmeside, at den danske ambassadør i Irak, Bo Eric Weber, stadig forhandler med selvstyret om tvangshjemsendelser. Han vil dog ikke kommentere, hvordan en aftale nu kan strikkes sammen.

En lille håndfuld afviste irakiske asylsøgere er i øjebilkket på rejse til Irak. Nu indrømmer de, at deres modstand imod at flytte hjem skyldes spekulation i økonomi (og velfærdsydelser?). Sådan har jeg læst EkstraBladet i dag:

- De er lidt rystede over de økonomiske forhold hernede. Det er blevet vanskeligere at overleve, fordi lønningerne falder og huspriser stigerne, siger Torben Jacobsen fra hjælpeorganisationen Care4You til Ritzau.

Om forholdene i det nordlige Irak hedder det ellers: Der er fredeligt! Men aligevel har ingen af asylansøgerne efter gensynet udtrykt ønske om at flytte derned fast.

]]> http://universalgeni.wordpress.com/2007/01/28/masser-af-asylbedrageri/ Sun, 04 Feb 2007 00:00:00 +0000 Universalgeni http://universalgeni.wordpress.com/2007/01/28/masser-af-asylbedrageri/ Tusindvis af irakere fik asyl med falske navne, skriver Nyhedsavisen lørdag. Iraks ambassadør i Stockholm har lavet pas til tusinder af "danske" irakere med forfalskede navne. Men mange var reelt syrere, libanesere og egyptere (altså palæstinensere), der har kaldt sig irakere for at få ophold i Danmark på falske præmisser.
Indtil 2003 har utallige asylansøgere kaldt sig irakere for at opnå asyl i Danmark. En bunke sager om svindel er derfor på vej til politiet. Det siger Iraks ambassadør Ahmad Ambarni og det vil ske når Irak åbner en ambassade i København til marts. Siden 2005 har ambassaden i Stockholm udstedt 25.800 pas til nordiske irakere.

Langt hovedparten har boet her under falsk navn. Fordi Saddam ikke måtte vide, at de boede her - det kunne jo gå ud over familien i Irak. Nu vil de gerne have deres identitet tilbage. Og det gør, at vi må få papirer nede fra Irak, og her opdager vi, at mange slet ikke er den, de opgiver at være,« siger ambassadøren.

Formanden for Dansk-Irakisk Forening fortæller, at falske navne er helt almindelige blandt irakere her.

»Mange har været bange for Saddams spioner, som alle jo vidste fandtes blandt asylansøgere. Men det er også rigtigt, at en del af dem, der har kaldt sig irakere i Danmark, i virkeligheden er syrere og libanesere. Det er svært at høre forskel på dialekten,« siger Osama Al-Erhayem.

"Under Saddam Hussein gav Danmark nærmest per automatik asyl til irakere. Det fik folk til at lyve om, hvor de var fra. Og det har nærmest været umuligt for os at afsløre, da vi jo ikke må spørge i Irak," siger politimester Hans Viggo Jensen, Rigspolitiets Udlændingeafdeling.

Ifølge Danmarks Statistik er her ikke mindre end 26.922 irakere. Men 17.733 har i det mindste kun en opholdstilladelse.

Integrationsminister Rikke Hvilshøj siger dog til Nyhedsavisen, at man kan inddrage opholdstilladelse og statsborgerskab, hvis irakerne (eller hvad de nu er) har fået dem på et svigagtigt grundlag.

I 2006 blev opholdstilladelsen taget fra syv flygtninge, heraf to iranere, der havde sagt, at de var irakere - og tre, som havde løjet om deres navn.

Dansk Folkeparti kræver, at man nu undersøger, om samtlige irakere i Danmark er, hvem de siger:

»Det ville da være en god idé. Det her er jo slet og ret chokerende. Hvis man har kunnet få asyl ved at kalde sig selv iraker, så har flygtninge selvfølgelig kaldt sig det,« siger integrationsordfører Jesper Langballe.

Der er tilsyneladende tale om et omrejsende cirkus af bedrageriske muslimer. Norge har nøjagtigt samme historie og af den norske historie fremgår det, at samme ambassadør også har udstedt pas imod bedre vidende til tusindvis af "irakere" i Norge. Det fremgår også af den norske historie, at den irakiske ambassadør er gået ud fra, at både vi og nordmændene ville være dumme nok til at beholde alle disse velfærdsturister. Men så idiotiske kan vi vel ikke være, vel? Var der ikke noget med et præsteinitiativ, der samlede underskrifter til disse asylbedragere fra Irak. Som altså slet ikke er irakere?

Sjekket ikke identitet
Flere tusen irakere i Norge har fått pass med falskt navn. Dette bekrefter den irakske ambassadøren i Stockholm, som skrev ut passene uten å kontrollere identitetspapirene.

Ambassadør Ahmad Bamarni vil at irakere i Norge som har oppgitt falsk identitet, til tross for dette må få garantert opphold i landet.

- Flesteparten av dem som har fått pass ved min ambassade har fått det med falsk identitet. Jeg vil at de skal kunne fortelle dette til norske myndigheter uten at det får konsekvenser, sier Bamarni.

Læs videre her i Aftenposten.no. Her er også et læserbrev fra en meget vred nordmand. Og lidt fra VG.

SF indkalder til konference om irakiske flygtninge


SF indkalder til konference om irakiske flygtninge
Situationen i og omkring Irak får SF til at arrangere en konference på Christiansborg. De næsten 4 millioner flygtninge skal have hjælp – nu. Venstre bakker op om ideen.
Af Jesper Vangkilde
Send artikel
Print artikel


Berørt af flygningestrømmener især Syrien (billedet)og Jordan, som sammen har taget imod næsten to millioner flygtninge fra det krigsplagede naboland Irak. - Foto: BASSEM TELLAWI
Læs også
Irakiske flygtninge fanget i et retsløst tomrum (19. feb.)
Irak genåbner grænse til Iran (18. feb.)
To bilbomber eksploderet i Irak (18. feb.)
Amerikansk soldat undgår dødsstraf (18. feb.)
Nej til Bush-strategi om flere soldater til Irak (16. feb.)
Kongressen vil underkende Bushs Irak-plan (16. feb.)
Talsmand: Iraks al-Qaeda leder såret (16. feb.)
Britiske og irakiske styrker omringer Basra (15. feb.)
Fokus: Krigen i Irak
Sagen kort

En amerikanskledet koalition - med dansk deltagelse - gik i foråret 2003 ind i Irak og væltede Saddam Husseins styre.
Siden er den sekteriske vold i landet eskaleret, og krigen er blevet et betændt politisk emne for de regeringer, der traf beslutning om at deltage i koalitionen.

Flygtningesituationen i Irak og de omkringliggende lande er katastrofal.

Den konklusion er SF kommet til for længst.

Og i erkendelse af, at krisen bliver værre dag for dag – lige nu er omkring 3,8 millioner mennesker fordrevet fra deres hjem – tager partiet nu initiativ til en konference på Christiansborg.

Her skal politikere i samspil med eksperter og humanitære organisationer finde frem til, hvad den danske rolle skal være i forhold til den kritiske situation.

»Danmark må optræde med et langt større ansvar, end vi gør i dag. Nu er chancen der for at vise, at vi mener det alvorligt«, siger SF-formand Villy Søvndal.

Jordan hårdt trængt
Med på den konferencen, der efter planen skal finde sted inden påske, vil også være ambassadørerne fra de berørte lande.

Berørt er især Syrien og Jordan, som sammen har taget imod næsten to millioner flygtninge fra det krigsplagede naboland Irak.

Villy Søvndal fremhæver især Jordan, et land med omtrent samme indbyggertal som Danmark. Siden krigens start for fire år siden har landet modtaget 750.000 flygtninge.

»Irak er en af de absolut største flygtningekatastrofer i verden i dag. Ikke siden Israels oprettelse for 60 år siden har der været så enorme flygtningestrømme i Mellemøsten. Det kan vi ikke stiltiende sidde og se på, når Danmark endda selv har været med til at skabe krisen«, siger Søvndal.

Også den iranske ambassadør vil »formentlig« få en invitation til Irak-konferencen.

V: Vi hjælper i nærområderne - ikke her
De første røster fra Christiansborgs øvrige gange tyder på, at der er opbakning til SF’s ide. Venstres integrationsordfører, Irene Simonsen, melder sig klar til at møde op.

»Jeg synes da, at initiativet er fint. Konferencer er fine. Og jeg er slet ikke uenig i, at det er et meget vigtigt emne«, siger Irene Simonsen.

Hun påpeger, at Danmarks bidrag til at rette op på situationen skal være at yde hjælp i nærområderne – og ikke ved at lukke irakiske flygtninge inden for vores grænser.

»Hvis vi skal hjælpe så mange som muligt, er direkte hjælp til nærområderne måden at gøre det på. Man må også sætte sig ind i deres situation: frem for at de skal starte et nyt liv langt hjemmefra, vil det være bedre, hvis vi kan skabe stabilitet i deres hverdag derhjemme«.