onsdag, juli 11, 2007

Turkmener Truet af Kurdiske og Religiøse Terrør i Irak


Selvmords- bombe koster 105 livet
Offentliggjort 08.07.07 kl. 21:16
Mindst 105 mennesker dræbt af en selvmords- bombe på et menneskefyldt marked.


Kirkuk, Irak Lørdag blev en blodig dag i Irak, da mindst 105 mennesker blev dræbt af en selvmordsbombe i en landsby i det nordlige Irak. Det siger højtstående embedsmænd.

Bomben var placeret på en lastbil og blev bragt til sprængning på et menneskefyldt marked i landsbyen Emerli, som ligger nær den større by Tuz Khurmatu.

Flere end 250 mennesker blev kvæstet ved eksplosionen, og snesevis af boliger og butikker blev jævnet med jorden. Oplysningerne blev givet samstemmende af oberstløjtnant Saman Hamid, chef for et center for sikkerhedskoordinering i Tuz Khurmatu, og Wissam Abdullah, leder af det største hospital i området.

Hovedparten af indbyggerne i Emerli tilhører det shiitiske turkmenske mindretal. Området er berygtet for hyppig Al Qaida-aktivitet.

Angrebet er det mest dødbringende i Irak siden den 18. april, da 190 mennesker mistede livet som følge af en serie bilbomber i shiitiske kvarterer i hovedstaden Bagdad.

Der var også angreb andre steder i Irak lørdag. I det østlige Bagdad blev seks mennesker dræbt af en selvmordsbombe mod en militær kontrolpost. 24 andre blev såret. Størstedelen af ofrene var irakiske soldater.

Soldater dræbt

USA, som støtter de irakiske sikkerhedsstyrker, fortsatte også med at lide tab. Yderligere otte amerikanske soldater døde fredag og lørdag i kamp, mens en niende omkom af grunde, som intet havde med det militære engagement at gøre.

Herefter er næsten 3.600 amerikanere blevet dræbt i Irak siden den amerikanskledede invasion i marts 2003.

AFP